Solat Tiang Ugama!

Lompat Ke Bawoh: [ BOTTOM PAGE ]

[ Home ] - LAST PAGE REFRESH:

carian ..

Sunday, April 17, 2011

16 April 2011, Selangor 1-0 Perak



ahaks ... aku turun stadium shah alam pertamakali dalam tahun ni .. sori kengkawan tak duduk pintu 7 tadik, sibuk duk main dslr kat pintu m ... bebas ke sana ke mari nak buat sesi fotografi, konon nak celen inche ortega la .. heh heh.

catatan peribadi -

1) aku parking keta kat area yop ... tenang je xde provok ke gaduh ke walaupun fan selangor kat situ minoriti .. ramai wo mike .. jumlah nye lebih kurang sama dgn fan kelate mase sumbangseh 2011 ..

2) masuk pintu M lepas magrib dalam 8 pm, area yop nak dekat penuh ... fan selangor pulak cipuuut je ... sunyiiii ... aku rasa .. uih, game top table clash ni pon fan selangor x minat kee ...? sekali stengah jam lepas tu .. baru laa sikit sikit penuh juga ... haha

3)  walaopon fan sel & yop total lebih kurang 40k .. tapi havoc fan yop bole tahan hapenning, macam dah menang walaupun game blom setat .. dengan ultrasnya duk sekali, tak mcm ultras sel d ceruk nun ... tanak campur dgn masyarakat ke?

4)  berikut kisah-kisah bergambar diriku -

pemain Selangor - tepukan semangat.


keeper: saiful amar - meyakinkan lagi, tapi x banyak kene serang pon game ni.



gambar 1 - acong mengganas ..

gambar 2 - selepas acong mengganas, seb baik dah offside dulu so takde la foul, tapi beliau sangat kebal malam ni .. memang keles.

selepas si robot menanduk, sipi je bola tu pegi. walaupun beliau memang fail nak shoot ke, berlari ke ... namun kelebihannya tatkala bola tinggi memang menakutkan pihak lawan jugak laa .. tu yg dapat main selalu tuuu ..

si otai fotografers - ortega di tengah bersama rekannya ..

 
4 vs 4

haf time - goalless

ex-perak 2008 sedang mempanaskan diri ..

wak am memang duri dalam daging jugak la .. kelamkabut player yobs.


asra & guna ... kaki kidals mengelirukan yoeps .. jarang dua defen kiri bole main bersama-sama sekali ... malam ni thumbs up untuk korang.

safiq memang semangat ... bile nak jadi kapten selangor pulak .. ?

wak tong masuk je, yops bertambah-tambah pening ..

gambar 1 - amri ditekel & shahrulnizam kepten yop pusing kapala ..

gambar 2 - "biar aku amek .." kata waktong.

gambar 3 - freekick waktong: "zuppppp ... !"

gambar 4 - sedetik sebelum kene palang ... rugi pulak tak amik continuous shot .. huhu.



sedetik sebelum gol 1 - wak am kelamkabut kene kepong ... bola baru smpai kot, tanampak dari sini ..

sedetik sebelum gol 2 - bola ditolak lajuuu oleh wak am ... masa terhenti seketika ...

sedetik sebelum gol 3 - nanta baru sibuk nak mengejor ...

sedetik sebelum gol 4 - safiq tiba dan "taping" letop baek punya.

sedetik sebelum gol 5 - (DAH GOL PON) .. nak tercabut net tu ...haha.

sedetik sebelum gol 6 - macam nangka busuk dah nasril. player & fan selangor baru angkat tangan nak celebrate.


celebration 1 - dari kiri jidan, safiq, guna.
celebration 2 - abang rela ni fan selangor kot, senyum semacam jek.
celeration 3 - jidan bergumbira sakan.
celebration 4 -_rakan-rakan lain lambat sikit datang nak celebrate. -aku nak celebrate juga bole tak? tanya abg rela.


brader ni baru je lepas tunjuk jari hantu-hantunya (x smpat snap, so brader ni boleh nafikanlaa hoho ..) kepada yop-yop.
bebdak kecik fan selango - ada kompang2 tapi bila pukul je, takde smbutan pon hehe. hantam sajala.


dah satu kosong - MBSA ni tau nak duit sewa jek, scoreboard dah jahanam ni... xnak repair kee ... ?


ball picker boy - sponsor utama LigaM.


wisel penamat - Selangor gah di puncak Super buat masa ini... !


fan selangor "celebreting", player perak tunduk ketumporan...


abg2 rela dah macam bodygad ref.


ahaks, pakcik otai ni sedang memarahi refree sebab tak kasi penalti kepada Selangor masa last-last menet ...
Tok Midin tetap seriyes walaupun dah monang. Pasni kene selalu kasi amaran la kot, baru main OK & menang .. ahaks.



Coach deban nak gi ditemuduga oleh medias. Inche misai berbaju merah paling machos.



Stadium keramatan - tapi dah tumpor dua kali taun ni.


fan yop tak sedih pon. agaknye masih teruja 4 bijik vs rek woyer, masih segar di ingatan mike ..


selingan 1 - Akmal ex-Selangor 2007-2008.


selingan 2 - ni je gambar yang ada kat wall of fame kat stadium tuu ... yg lain kosongg jek. adakah Selangor 2011 ni mampu menjadi seperti mereka skuad 1997? (juara FA & Piala Malaysia)

3 comments:

Pakau said...

Ekekeke...... takda plak insiden gadoh sesama penyokong, padahal jumlah fans lebih kurang jer macam lawan dgn Kelantan. tak perlu FRU mengawal ketat pon, tak perlu ada anjing Polis pon kat stadium, tak perlu PEMBAHAGIAN SEAT PENYOKONG pon... ehehe.... Senyum tak perlu kata apa-apa......

dzulhelmi said...

penyokong perah - hantu kak limah
penyokong kelantan - serambi mekah

sebab tu takde gadoh...

Anonymous said...

Bagus mr statistik sfc.. asyik follow kau punya stas je, nak juga follow kau punya photo pulak...

Ckp pasal ultraSel, mestilah kena duduk jauh2, dah kata hampir semua org meluat dan benci dgn budak2 ni,
Terutama dari otai, kdg2 tu post xde kaitan dgn ultras kat forum pun dikaitkannya juga.. bdk2 ni bawak diri ler.. Nak ckp budak ultraSel ni selalu gebang bagus takdelah juga, sbb terkena tempias ultras negeri lain yg selalu cerita gebang itu dan ini, sampai budak ni terkena tempias org benci.. mcm Perak, semua org support ultras mereka, sbb itu boleh dok sekali..

Lagi satu, tak kan nak duduk dekat2 pulak kan? Kang duduk dekat, org kata menyemak, memekak halang view nak tonton..

SSU tu, dah duduk kat port itu since tahun 2009 sebelum penyokong jd yob ni jd ramai.. dulu mereka seorang2 kat situ je... skrg dah ramai, nampak bercampurnya..

Anyway, good job.. Lepas dah berphoto jgn lupa update stats, aku sentiasa jdkan kau punya stats baik di sfc mahupun blog sebagai reference... tq :)