Solat Tiang Ugama!

Lompat Ke Bawoh: [ BOTTOM PAGE ]

[ Home ] - LAST PAGE REFRESH:

carian ..

Sunday, May 29, 2011

Pantai Timur ungguli Super 11 manakala Sang Gergasi mengintai-ngintai saja ..

- klik gambar di atas untuk diperbesaq ..

Fakta menarik.

1) Akhirnya Liga Super berehat lama sedikit (lebih kurang 8 hari), setelah hampir semua pasukan melalui jadual yang ketat gila. Terengganu, Kelantan, Selangor & Pahang telah bermain 18 perlawanan berturut-turut sejak April hingga May, manakalah yang lain-lain 16 perlawanan. Menariknya 11-Jun, Terengganu akan berentap dengan Kelantan untuk merebut Piala FA. 3 hari selepas itu (14-Jun), siapa yang juara belum lagi dapat merayakan kejuaraan FA 2011 apabila fokus kepada Super pula. Tamat je game super itu, baru boleh celebrate sekejap, namun semua player kebangsaan kena sambung khidmat negara pula .. larat ke? Selepas kira-kira 20 hari, barulah perlawanan Super terakhir berlangsung, dan detik penentuan Super ditentukan pada masa itu (6-Julai) ...

2) Ganu & Kelate bertembung sesama sendiri, 6-Jun ini di KualaTerengganu. Jadi pemenang bakal muncul juara jika menang lagi baki 2 perlawanan. (beza 3 mata). Terengganu menjadi pilihan untuk menang kerana bermain di laman sendiri.

3) Jikalau Ganu seri vs Kelate & Selangor menang, maka ketiga-tiga top 3 Super terikat mata yang sama lagi, dan urutannya - 1) Kelate, 2) Ganu, 3) Selangor. Manakala Perak & Kedah & HarimauMuda akan gagal memotong 3 pasukan ini ..

4) Peluang Kelantan muncul juara (pencapaian minimum):-
-Seri vs Ganu. [ katakan Selangor menang ]
-Menang 1-0 Perak. [ katakan Ganu & Selangor menang ]
-Menang 1-0 Sabah. [ katakan Ganu & Selangor menang ]


5) Peluang Terengganu (pencapaian minimum):-
-Menang 1-0 Kelate. [ katakan Selangor menang ]
-Menang 1-0 TTeam. [ katakan Kelate & Selangor menang ]
-Menang 1-0 Felda. [ katakan Kelate & Selangor menang ]

6) Peluang Selangor (pencapain minumum dan ihsan kekalahan Ganu/Kelate).
-Menang 1-0 Perlis, [apa juga keputusan Ganu v Kelate]
-Menang 1-0 Felda [ katakan Kelate & Ganu menang ]
-Menang 1-0 Perak :-
(1) jika Kelate seri vs Ganu itu hari- [ Sabah mesti seri vs Kelate, DAN Felda mesti seri vs Ganu.]
(2) jika Kelate/Ganu menang game mereka, [ Sabah mesti menang vs Kelate / Felda mesti menang vs Ganu. ]

7) Pilihan aku untuk juara: Terengganu - kalau dia menang la semua baki games.

8) Terengganu & Kelantan memburu piala Liga Super, seterusnya Liga Utama Bolasepak Malaysia pertama untuk mereka sejak diperkenalkan 1982. Prestasi terbaik mereka adalah NaibJuara sahaja - Ganu (2001), Kelate (2010).

9) Super tahun ini memang sangat sengit tidak seperti 2009 & 2010, di mana Selangor sudah juara tatkala berbaki 1 perlawanan lagi.

10) 6 Rekod Selangor juara: 1984 (PialaLiga), 1989 & 1990 (SemiPro1), 2000 (LigaPerdana1), 2009 & 2010 (Super).









Thursday, May 26, 2011

Ganu Kite menduduki tahta Super 11!


hahaha .. lama x update, bisi ma .. sekali Ganu pulok merasai tahta Super pertamakali tahun ini! Persaingan 3 penjuru semakin sengit loh!


Wednesday, May 11, 2011

Selangor vs Kelantan lagi 2011.




4 kali pertemuan pada pertandingan Piala FA sebelum ini, Selangor belum pernah lagi tersingkir dengan Kelantan, adakah tradisi itu bakal diteruskan atau berakhir untuk tahun ini?

2009- Akhir, Selangor 1-1(Penalti 4-1) Kelantan.
2005- SukuAkhir, Selangor (Aggregat 6-5) Kelantan.
1997- PusinganKedua, Selangor (Aggregat 6-3) Kelantan.
1991- PusinganKedua, Selangor (Aggregat 4-2) Kelantan.


3 Rekod pertemuan "First Leg" FA.

29.Jun.2005 -suku akhir- Stadium Sultan Muhammad IV - Kelantan 1-1 Selangor.
- Kelatan 1-0 (14' Mohd Sairozi Daud - meninggal dunia 2011.)
- Selangor 1-1 (KhalidJamlus* di minit ke 90 skor gol penyamaan.)
*6 tahun kemudian, kini Khalid bermain dengan Kelantan pula untuk menentang Selangor.

12.April.1997 -pusingan kedua- Stadium Shah Alam - Selangor 4-1 Kelantan.
- Tony Cottee 2 gol, K.Sanbagamaran & Christoper Zwende Mandla 1 gol.

07.Ogos.1991 -pusingan kedua- Stadium Merdeka - Selangor 0-0 Kelantan.

info tambahan= 3 Rekod pusinganpertama (PialaMalaysia)

-12.Okt.2010 -SukuAkhir- Stadium Shah Alam - Selangor 0-0 Kelantan.
-14.Okt.1988 -SukuAkhir- Stadium Merdeka - Selangor 2-0 Kelantan.
-April.1986 -SukuAkhir- Stadium Sultan Muhammad IV - Kelantan 0-0 Selangor.



[ arkib Selangor v Kelantan tahun lepas ]

Tuesday, May 10, 2011

Rek Woyer gagal motong Rek Jayen skarang ..

[ Kedudukan Lengkap Super 2011  ]



 [ Senarai semua penjaring Super 2011 ]

*Info menarik: Walaupun pemain Kelantan & Terengganu mendahului senarai kasut emas, namun 4 pemain Selangor telah menduduki senarai 23 teratas penjaring Super setakat ini, berbanding Kelantan & Terengganu & Perak yang ada 3 wakil sajer ... boleh lah ..

Selangor di Liga Malaysia 2011 - kemaskini 10.05.11

















selingan:











Thursday, May 5, 2011

Lembah Klang Derby

 

 
kawan ku - Ahmad Azeede, berasal dari Kajang.


 bas baru pertamakali pakai untuk away game .... "jauh" dah jalan niii ... hehehe.




 dua budak KL (saifulamar & jidan) & satu budak KLplus (Robot) taun lepas. budak selangor (wak am) jugak jadi kapten.





tup tup pie & mr zack muncul .. hai takdak training ke di kerawang?



 jidan melawan kengkawan taun lepasnya.



 SSFC nevar surendar.


keeper KL taun lepas tak kasi chan.



gol1 - rudi ready.


 gol1 - bola menujuuu lajuu.



gol1 - bola masuk tuuuu.



 gol1 - ref sahkan gol itu..


 gol1 - rudi bersujud syukuurrr.



 gol1 - syukur Alhamdulillah aku dapat skor pertama Super tahun ni ya ALLAH..



 gol1 - robot baru datang macam nak sujud jugak kot tapi rudi dah bangun dah haha.


gol1 - celebretion.






 waktong menyerang solo.



 asra tanduk tegak jee.


 guna macam menari karawale .. ahaks.



 amri_try - mula cobaan.


 amri_try - pass ke kanan ujung mancari rudii.



amri_try - rudi readyy.
 amri_try - rudi mengcrossing.
 amri_try - am readdyyy.
 amri_try - sekali MISS pulak .. adoyai.
 amri_try - langsung bola diclear oleh defen KL.
 apartmen kot building ni di luar stadium, mase ni laa KL berjaya skor penyamaan, aku plak tengah test shutter nih .. huh huh.
  robotik tanduk di udara



KL serang - serangan bermula.



 KL serang - bola tibaaa.



 KL serang - ditanduk defen slangor.



 KL serang - namun bola tiba kpd player KL lalu... "pomm!"




 KL serang - bola sedang menuju lajuu, berjayakah saiful amar menepis?



 KL serang - "puff!" .. saifulamar bagaikan spiderman menepis bola itu.. terselamat Selangor ..



gol2 - meeting dulu sapa nak sepak ni


 gol2 - jidan komplen defen KL tak berbaris dgn betui.



 gol2 - safiq bermulaaaa



gol2 - waktong setkan bola & safiq shootttt.


gol2 - lepas merembat, coba teka d mana bola



gol2 - bola semakin laju



 gol2 - berjayakah keeper KL mencapai bola ituuu.


gol2 - macam tak masuk jek ..
 gol2 - haa tu dia bola, masuk ropanya
 gol2 - KL tampak keciwa dgn jaringan itu, manakala rudi sedang berlari nak celebrat, namun safiq rilep saja mcm takda papa berlaku.
 gol2 - haha tangan brader ni baru je naik tengah celebrate gol nii.

gol2 - celebration.






haa wujud pun penyokong KL, ultras nii .."city boys! .. city boys!"




 waktong serang 1


waktong serang 2



 wak tong serang 3.



 wak tong serang 4.



 wak am bersungguh-sungguh tapi buntu haselnya .. tu yg ngamuk tu kot mase game dah abes huhu..



 adek beradek ni macam kapel plak, tapi yg pasti diorang = "die hard fan" wak am.



 kad merah lepas kad kunin kedua kepada KL number 9.



 kad merah - muka tidak percaya mamat nih.


 kad merah - aku tak bersalah! kata mamat 9 KL itu...



kad merah - apa buktinya aku bersalah ni linesman!



 ultrasel dikejauhan ...



 Kecik try tapi hasilnya kelaut..



gol3 - wak am nampak rudi di ujung kanan sana.




gol3 - hantaran jauh mencari rudi.



 gol3 - rudi bersungguh-sungguh mengejar bola itu smbil disaksikan SSFC.



 gol3 - bola ini aku punyaa...


gol3 - "aku kejar engkau!" kata defen KL




gol3 - mari mari datang - kata rudi.



 gol3 - mari mari lagii - katanya lagi.



gol3 - opp aku nak rembat pulak nii!



 gol3 - boleh ke blok rembatanku nii? tanya rudi




gol3 - keeper KL bersedia ke tuuu?



 gol3 - alamak bola tu mcm nak masuk jek, kata keper KL..



 gol3 - masok gol la pulak ..



 gol3 - "tensen aku..." kata defender KL.




 gol3 - lapan penyokong selangor kat belah sana & sritaren aci celebret.



 gol3 - alhamdulillah syukur - kata rudi.



 gol3 - lalu beliau pun sujud lagi..



 gol3 - "ok ok cepat sikit ... " kata ref.




gol3 - baru la celeret gol ke-3.



gol3 - celebration depan ssfc otai otai.









-BERSAMBUNGGGGGGGGG-