Solat Tiang Ugama!

Lompat Ke Bawoh: [ BOTTOM PAGE ]

[ Home ] - LAST PAGE REFRESH:

carian ..

Sunday, November 8, 2009

Negeri Sembilan 3-1 Kelantan


baru pulang stadie jam 1:15am tadik ...

corat coret aku:-



1) jumaat malam sabtu - jupe pak sepupu bini aku kt mines, player number 5 kelate ... saje borak-borak lame dok jupee ... tanye tiket .. dah abihhhh doohh ... dia player pon dpt 5 je free, pstu dia beli sendiri 10 utk sedare mare ... (mase ni xde niat nk gi stadium pon ..)

2) sabtu tengahari - jupe pulok kerabat-kerabat baru smpai dari KB ... borak punye borak .. eh sepupu bini aku FRU ropanye .. die boleh tulung masukkan aku n bini ku free ... teruslerr besiap seadanye ... balik umah smbar baju MU jer ...

3) pendek citer .. smpai lerr stadiung jam 5:30pm,,.. aman je rasenye .. agaknye dalam 100 orang kelate, baru ade sorang budak nogori ... lepak jap kt lua pintu hijo dgn sepupu FRU tu ... dia kata tunggu orang kurang cket ... baru dia suruh masuk ..

4) pas magrib baru lerr dia selamba suruh mamat jaga gate tu kasi lepas aku n bini ... die patuh je he he ...

5) pendek citer lagi ... suma tempat kelate penuh maa ... nyesal lak pakai baju MU kalu tak bole terai masuk tempat nogori ... haha ... selit punye selit ... dapat laa 2 seat atas .. tingkat atas sekali (atas VIP), betul2 kat boder line fan kelate - nogori ... ada ramai gak polisi duk tengah2...

6) game mula ... 1st gol kira aman lagi .. rilek jee .... masuk 2nd haf ... kene gol 2 .. dah mule panasss ... kene penalti je .. bermula sorakan "balik..! balikkk..!" ..... mamat kelate dah panas bontot ... apalagi yg samseng pengecut sorok tangan baling dari jauh ... polisi dari tadi rilekkk je dah mula cuak & series .................. tambah 2 ketul mercun letup kt tengah2 abe polisi nih ... 2 kali lak tuhh .... kompim yg baling kelate2 ulu ......

7) pastu dah tak konsentret game ... penuh terbakar / berasap stadium .... aku rasa pertama kali Bomba masuk stadium hoho .... penyokong kelate dah belah .. game lagi 25 minit x abes lagi ... kain rentang suma dah runtuhkan ... buat malu je ...

8) lawak - kerusi terbakar, ade petugas stadium bawak estinguisher padamkan ... skrin besar tunjuk .. sekali mamat tu kena baling botol, pening pening dia .. kitorang gelakan aje ...

9) game dah abes, piala dah julang ... ok kluar .... lepak lagi dgn sepupu FRU ... kecoh kejap dengar kabor gaduh ler ,, keta terbakar la ... tatau mana betul ... FRU apalagi bersiap siap pasang siren ... antar satu platun ... sepupu FRU tu seb baik shif dia tadi hanye susun peralatan je, bukan front liner, so lepak lagi lerr borak borak ..

10) dah abes ... balek la aku ... dipendekkan cerita .... jupe pulak member sfc kita ... haa ulat jugak dia nih ropanya, patutlaaa teket abesss ... hantam je lahh .. dah rezeki lu ...

PADAN MUKE penyokong kelate belagak sangat, kaki pukul, ramai ramai boleh lahh ber poyoo .... dengar jugak fan nogori dibaling batu masa lalu depan mereka ... ade juga fan nogori kene tibai kt LRT / lorong jembatan tuhhh ....

SEDIH gak ke pak sepupu bini aku & famili, x penah merasa juara PM / FA / LigaSatu ... aku datang stadium semata-mata sebab diorang ...

11) kesimpulan - penyokong mmg ramai tapi x best ... Xde nyanyi lagi semangat, gendang x kepalai sorakan ... fan negeri pun sama xde nyanyi, last last je masa nk julang pila .. tiru lagu kita - inilah barisan kita ... cit ponggah .......

12) aku RINDDUUU GILERRR penyokong kitaaaaaaaaaaaaaaaa ....!!!!!!!