Solat Tiang Ugama!

Lompat Ke Bawoh: [ BOTTOM PAGE ]

[ Home ] - LAST PAGE REFRESH:

carian ..

Wednesday, June 29, 2011

Malaysia 2-1 Taiwan


Aku kembali ke SBJ setelah kali terakhir - 26 Disember 2010, Mas 3-0 Indo .. lalang sungguh aku ni, tak saperti ultras ..
Apapun misi ku cuma satu ... tembak menembak, walaupun hasilnya tak pro pun berbanding abang-abang yg duk tepi padang dengan teropong hikmat mereka. Nikmatilah cerita komik daripadaku ini ... terima kasih! Ma .. lay .. sia!




berator bli teket.



malaysia & refs.



1st eleven Malaysia - zoomed.



nyanyi negaraku (kecuali asra, kancung, aidil, fadhli sas)..



barisan mas & taiwan (chinese taipei sebenarnya, sebab kalu panggil taiwan, orang cine tanah besar marah wooo ..)




ultras .. mana bendere besau?





negaraku flag.




ultrass malaya .. tak bakar flare ke kali ni ..?






ssfc tak nak kalah dgn ultras .. !






mula beraksi...
berebut tandok




 s. kunanlan ada peluang 1 by 1




ah kaco la korang, memblok pandangankuuu!



kunalan try .. masuk kah ituuu?





ke laut ropanya .. huh!




sikit sikit sakit, sikit sikit sakit ... menyampah you!





Amirul Hadi Zainal a.k.a kancung, sebelum kene tuka posisi jadi bek kanan.








try pertama - gerakan bermula daripada kapten






kapten Saifq Rahim pass ke belah kiri nya..




kuna ready tru pass..




Asrarudin Putra Omar,  ready mendapat bola tru itu







crossing cantek mencari safee sali







try pertama - dihalang oleh defen musuh





baddrol bahtiar pulak try setelah diumpan semula oleh asra





bola menujuuu .. sori panning shot tak jadi, blur plak.





cis, cobaan itu berjaya ditepis pulak





helmi remeli beraksi .. kejap je dia main, 20 menet.. kecian





pertandingan mencari di mana bola berada ..




gol1 - hadi yahya (menggantikan heli remeli pada meent '26) mengejor bola hantaran jauh ..




hadi berjaya mengontrol





control baek punya





bola terlepas kepada kuna






safiq mintak bola daripada si kuna




safiq mengambil langkahnya ...




zuuuuppp.. bola melayang .. pie standby..






sekali masok la plakkk.




gol pertama disahkan ... semua bergumbiraaa.





celebration time.



 satu kosong, korek idung, masok dalam tabong ..





 safee takde try sangat pon malam ni .. byk setup game je .. injured kot



 hadi & safee (ex-selangor) bersama safiq player selangor - zoom.



setup baik dari pie ke hadi



 hadi tanduk, coba mncari sapiq



 setup tu gagal pula smpai ke sapik, coba lagi ya!




 baddrol coba melipat, namun ke laut jua .. game ni hantarannya byk tersasar la.



 Aidil Zafuan si suami Rita Rudaini try - beliau juga tidak mahu ketinggalan mencoba sesuatu ..



aidil mengatur gerak bak kata pak hasbul.




trus saja chip baek mencoba keeper taiwan.



 bola mendatangii... masuk kah?




keeper mahooo menepis..





 bola ke laut sebenanya, tapi keeper pula dah masuk gol ..




 terus tidur dalam jaring..






L ive keeper dalam gol.





 ref thailand ni, macam tony jaa Ong Bak je .. ok la beliau, tak bias sangat kot (agaknya la ...... tengok taiwan mcm tak puas hati jek dgn beliau .. hehe)






tamat 1st haffff.






stadium rasmi Malaysia..



nak mula 2nd haf..




ahmad fakri saarani beraksi ganti pie yg injured.





 setup freekik baek punye...





badrol bahtiar..





serang dari korner - taiwan di tengah itu melompat tinggi nak block hantaran safiq, sekali safiq rilek je gelecek dia balek (tanampak pulak beliau)






jadi bola tu dihantar safiq kepada fakri...




 lalu selamba diback heelnya...






 macam nak gol je dari angle sini, keeper dah terlajak dah tuuu..



 sekali angle lari la pulak, keciwa kawan ..




 serang2 - kapten menghantar bola ..




ahmad fakri shaarani mendada saja




 lalu ejas sikit & mencoba trus..




namun terkena kaki defen & out, dan dapat korner..




 serang dan gol2 - masa nak korner ni ..sorakan penyokong seolah-seolah konfiden akan gol lepas ni ..!





 korner kat ujung sana diambil safiq ..




 Suami rita rudaini bersedia di near post ..




bersedia lagi nampaknya..




 loncatan tinggi oleh laki rita..




 lalu tandukan padu dihasilkan walaupun disaing defen taiwan.




 apalagi ........





celebration begins..





celebration lagi.




 ......dan lagi



 puas juga hatiku - kata fadhli sas.





Malaysia bergumbira lagi..





ok dah banyak pulak gamba gumbira ni saja..





 ok kengkawan .. jom jom.





 dua bijik sudahh..


asra dah banyak improve jugak laa since hampas 1-5 indo dulu..







 asra lagi..




 asra dah mula terbabas tadi berebut bol..




 terbabas sampai kat trek hitam hujung nih ..




 asra back to business..





 badd mencoba lagi




 badd mengambil step ..



 badd kata hambek hang ..!




 keeper taiwan kata -- hang kata hang tera!



 serangan terakhir - kancung menhantar jauh crossing  ..



 fakri coba bersaing ..




 dah lompat dah si ahmad fakri..




 fakri dah terlepasss .. badd sedia merembattt !




 malangnya bad pon miss pulakkk .. apa punya turrr aaaa




 kapten pon dah krem jugaa .. ni lepas kene tekel nih..




 asra baling..




 tergolek dong di situ hadi yahya




 keeper taiwan bikin kecoh lebih .. pardarn muka kene kunin!





 kuna tidak maho ketinggalan mencoba saat saat terakhir....




 kapten nak amik kornar




Malaysia dah kena away gol .. tak sempat amik gambo sebab jauh & tak sangka .. hampas punya defen .. huh!




dua satu .. kekal smpai wisel penamatan!


-Berjumpa lagi di pulau taiwan!-

No comments: